Revistă digitală interactivă

Salonul Fotografului Român – ediția a II-a

AME design - sRGB - 130px

AME design continuă desfășurarea evenimentului Salonul Fotografului Român prin lansarea celei de-a doua ediții. Este un concurs de fotografie care se va finaliza cu o expoziție fotografică, deschisă pe toată durata lunii martie, în sala de expoziții Constantin Brâncuși a Palatului Parlamentului.

Atenția de aceasta dată va fi îndreptată asupra școlilor românești de fotografie, într-o accepție mai largă a termenilor, încadrându-se în această categorie și cursurile de mai scurtă durată, chiar dacă sunt doar teoretice sau doar practice, fie că sunt ținute într-o sală de clasă, fie că sunt doar în aer liber, într-o excursie făcută special în scopuri fotografice. 

La această ediție sunt acceptați doar fotografii (români sau străini) care au parcurs sau parcurg, până la data înscrierii, un curs la o școală românească de fotografie. Fiecare participant poate trimite maxim două fotografii, din care juriul va face cel mult două selecții: o selecție pentru printare și o selecție pentru un album web.

Un număr total de maxim 100 de fotografii, selectate din rândul câtor mai mulți fotografi, jurizate chiar de către reprezentanții școlilor absolvite, vor fi printate într-un format de aproximativ 70cm x 50cm, printate în tehnologia fotografică tradițională de realizare a fotografiilor (expunere și developare) și înrămate în rame subțiri de aluminiu, extrem de apreciate de către fotografi. La sfârșitul expoziției, tablourile vor fi donate autorilor fotografiilor printate. Participarea este gratuită, inclusiv pentru cei ale căror fotografii vor fi alese pentru a fi printate.

Înscrierea școlilor în acest eveniment se va face prin completarea unei cereri de înscriere (se poate descărca de pe site) cu informații referitoare la aceea școala. În funcție de ponderea anumitor criterii, de exemplu, durata cursului, numărul de absolvenți, vechimea școlii etc., fiecărei școli i se va aloca de către organizator un anumit număr de tablouri, urmând ca reprezentanții acestora să facă selecții ale fotografiilor propriilor cursanți, în limita numărului de tablouri primit. 

Regulamentul acestei ediții îl puteți accesa pe pagina oficială a evenimentului: http://salonulfotografuluiroman.ro/editii/editia-2/

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*